"It is better to fail in originality than to succeed in imitation"

Herman Melville

Lees meer

Jan Hein Janssens (1970) is in 1994 afgestudeerd aan HBO Bouwkunde richting Bouwtechniek en vervolgens in 1997 aan de Faculteit Bouwkunde Technische Universiteit Delft afstudeerrichting architectuur. Hij begon na zijn studie bij OZ Amsterdam als architect en maakte in 2003 de overstap naar De Twee Snoeken in ‘s-Hertogenbosch. In 2006 richtte hij zijn eigen bureau op, dat sinds 2011 WakkerArchitecten heet.
Naast zijn werk als zelfstandig architect is hij lid van de monumenten & welstandscommissies in Vianen, Zederik en Heusden (voorzitter). Daarnaast participeert hij in verschillende Q-teams, namelijk nieuwbouw Hoef en Haag en de restauratie van het Stuwensemble Nederrijn en Lek. Sinds 1 januari 2015 is hij lid van het kwaliteitsteam van de gemeente Borsele, Zuid-Beveland en sinds 1 maart 2017 dorpsbouwmeester van Borsele.
Het team van WakkerArchitecten bestaat uit Jan Hein Janssens (architect), Saskia van Heerde (bouwtechnisch ontwerper), Bartjan van ‘t Slot (project-architect), Joey van der Maat (assistent ontwerper) en Ricky Nussij (technisch ontwerper).